Malatya'nın Turist Vekili Akıl Tutulması Yaşıyor!
MALATYAAK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan, Namı diğer "Turist Vekil" Şire Pazarı ve Kışla Caddesi yıkım kararları için "Çevir kazı yanmasın" bahanelerine sığınan bir açıklama yaptı.
Önceki gün yayınladığımız “Malatya Şire Pazarı İçin Yıkım Kararı Çıkarıldı!” haberiyle alakalı haber merkezimize yapılan ihbarda, dün saat 16:00 itibariyle bazı esnaflara tebligat geldiği ve yıkım kararı uygulanacağı bilgilendirmesi yapan Çevre İl Müdürlüğü ekipleri ve esnaflar arasında gergin anlar yaşandı. Esnaflar “Bize başta ağır hasar denildi, sonra hafife çevrildi, en son da orta hasar kararı uygulandı. Bu aşamada güçlendirme yapılarak oturabileceğimiz söylendi. Bizde zor şartlarda para uydurup tamiri yaptık. Şimdi gelip bize boşaltın yıkacağız diyorlar. Bunları ve uygulamalarını anlamakta zorlanıyoruz. Resmen aklımızla alay ediliyor. Madem yıkacaktınız ne diye bize bir sürü para harcatıp güçlendirme yaptırdınız?” dedi.
Tıpkı Kışla Caddesinde olduğu gibi Devletle vatandaşı bir birine düşüren bu acemiler ordusu, özellikle de siyasilerin ve bürokratların yalanlarıyla oldukça zor günler yaşamaya devam ediyor.
HEM İNKAR EDİYOR, HEM DE DOĞRULUYOR!
Konuyu gündeme getirmemizin ardından konunun muhatapları olan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Namı diğer “Pinokyo Sami” ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Namı diğer “Boyalı Bayram”’dan herhangi bir ses çıkmazken AK Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan’dan Namı diğer “Turist Vekil” bir açıklama yapıldı.
Turist Vekil Babacan, yine acemiliğini ortaya koyarak hem inkar etti, hem de yıkım kararının uygulanacağı yerlere vurgu yaptı. Hatta ve hatta Kışla Caddesi olayında bile yalan söylemediğini savunarak “Biz kendilerine 6 ay süre vermiştik, bir grubun doğru olmayan iddialarla tüm şehri bloke etmesine şahit olmuştuk.” Dedi. Akıl tutulması yaşayan Turist Vekilin derhal bir psikoloğa gitmesini şiddetle tavsiye ediyoruz.
İŞTE TURİST VEKİLİN ZEYTİN YAĞI GİBİ ÜSTE ÇIKTIĞI O AÇIKLAMA
Eski Şire Pazarı ile alakalı esnaf arasında bir söylenti dolaştığı bilgisini aldım. İlk olarak doğrudan şunu söyleyelim: burasının yıkımı söz konusu değil. Seçim döneminde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er ve Battalgazi Belediye Başkanımız Bayram Taşkın ile beraber esnafın talebi ve daveti ile burayı ziyaret etmiş ve kendilerine çok net ifadelerle, kimsenin durduk yere oradan çıkarılmayacağını, bazı mesnetsiz iddialara konu olduğu üzere orasının komple ve keyfi olarak yıkılmayacağını, kimsenin maddi olarak kalkamayacağı bir yüke zorlanmayacağını, kimsenin başka bir yere zorla taşınmayacağını söylemiştik. Bugün yine aynı noktadayız. Fakat şehirde ısrarla bazı meselelerin çarpıtıldığını görüyoruz. Kışla Caddesi durumunda da aynı şeyi yaşadık ki o zaman meseleyi açık açık anlatmamıştım. Orada kendilerine 6 ay süre vermiş olmamıza ve arka taraftan gelip en son caddenin yıkım kararı çıkmış olmasına rağmen, ufak bir grubun doğru olmayan iddialarla tüm şehri bloke etmesine şahit olmuştuk. Ta ki net şekilde yıkım sürecini kararlılıkla başlatana kadar. Şimdi, Eski Şire Pazarı'ndaki duruma açıklık getirelim ki Kışla Caddesi'ndeki yalan ve algı durumunun bir benzerini yaşamayalım. Buradaki bazı dükkanlar ve bloklar, orta hasarlı olmaları ve zamanında güçlendirme ruhsatı almamış olmaları dolayısıyla yönetmelik gereği ağır hasara dönmüş durumdalar. Yıkım kararı, sadece ağır hasara dönmüş olan bu bloklar için geçerli. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan özel olarak bilgileri talep ettim.
Buna göre; yapılardan 7 tanesi için orta hasarlı tespiti yapılmış. Bu yapılar, Bakanlığın ilgili belediyeden aldığı bilgiye istinaden ilgili genelge gereği, süresinde güçlendirme ruhsatı alınmaması sebebiyle 5 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla ağır hasarlı sayılarak sistemde ona göre işlem görme sürecine girmiş. Bu yapılar için idari mahkemeye dava açılmış fakat mahkeme tarafından herhangi bir yürütmeyi durdurma kararı da verilmemiş. Özetle; bu anlattığım süreç tüm şehrin bildiği üzere ticarethane ya da konut fark etmeksizin şehrin tamamında zaten uygulanan bir uygulama. Mesele bundan ibaret.
Tüm Malatyalılardan tekraren ricam: lütfen süreci tıkamayalım. Ticarethane ya da konut sahipleri olarak bu şehrin ayağa kalkmasını istiyorsak, kendi gündelik çıkarlarımız için şehre engel olabilecek herhangi bir sürecin içine girmeyelim ve asılsız ithamlarla işin gerçeğini ve hakikatini çarpıtmayalım. Bu şekilde Malatya'ya sadece zarar vermiş olacağız. Lütfen bunu yapmayalım.
GİYİMİ VE AYAKKABISI DALGA KONUSU OLDU
Daha önce bakan ve bürokratların yanında ceketinin önünü iliklemediği için sık sık eleştirdiğimiz Turist Vekil Babacan bu defa kamuoyu tarafından kınandı. Haber merkezimize ihbarda bulunan bazı partililer ve vatandaşlar “Bir vekile bu tarz bir giyim ve kirli ayakkabılar hiç yakışıyor mu? Sanki kayısı bahçesinden işi bitirip apar topar toplantıya yetişmiş görüntüsü çok paspal geldi” şeklinde yorumlar yapıldı. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ı ziyaret eden Malatya kafilesine katılan Turist Vekil Babacan’ın ayakkabılarında bir karış toz olması ve özensiz giyim şekli sosyal medyada alay konusu olmuş, “İşte sahipsiz Malatya’nın idarecileri ve temsilcilerinin görüntüsü” şeklinde dalga geçilmişti.
İlginizi Çekebilir