© Malatya Haber

Malatya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Projesine İhanet

Malatya'nın nefes alına bilinen bir kaç noktasından biri olan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bizzat şahsi projesi olan Millet Bahçesine depremzede esnafların yerleştirilme kararı tepki çekti.

Malatya’da 6 Şubat depremlerinin ardından süregelen otoritesizlik ciddi bir şekilde boy göstermeye devam ediyor. Yine akıllara durgunluk veren bir gelişmeyi üzülerek kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyoruz. 

Bilindiği üzere Depremin ilk aylarında herkesin bir köşe başı tutup, dürüm, çay vs gibi ihtiyaçlar için satış yapıldığına şahitlik etmiştik. Dönemin Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bu görüntülerin Malatya’ya yakışmadığını belirtmiş kısa sürecin ardından konteyner kentlerde esnafın barınabilmesi adına projeler ortaya konulmuştu.

Bugün haber merkezimize gelen ihbara göre Malatya Battalgazi ilçe sınırlarında yer alan ve Acil toplanma alanı olarak da kullanılan Millet Bahçesine demir aksamların taşındığı bildirildi.  

MİLLET BAHÇESİNE ESNAFI GETİRİYORLAR! 

Konuyu araştırdığımızda şok edici bir gerçekle karşılaştık. İddialara göre Malatya İnşaatçılar Kahvesi sokağında yer alan bir grup esnafı sözde geçtiğimiz gün Malatya’ya gelen Çevre Şehircilik ve İklimlendirme Bakanı Mehmet Özhaseki’den izin alarak bu alana taşınacağı paylaşıldı. 

BU MEMLEKETİN SAHİBİ YOK MU?

Eski yerin rezerv alanı ilan edilmesinin ardından böyle bir kararın alındığı belirtilirken, Mahalle sakinleri bu olaya tepki verdi. Bir grup mahalle sakini “Deprem yada başka bir afet durumunda tek toplanma alanımız ve bunun yanı sıra çocuklarımızla tek nefes aldığımız yer olan ve Cumhurbaşkanımızın projesi olan Millet Bahçemize böyle bir inşaatın yapılma haberi bizi üzmüştür. Bu kararı kim aldıysa tekrar gözden geçirmelidir. Malatya Büyükşehir Belediyesi ve İl Çevre Müdürlüğünün kararı olduğunu duyuyoruz. Memlekette yer mi bitti bu alan seçildi. Gerçekten anlamakta zorlanıyoruz. Bu memleket bu kadar sahipsiz, bu kadar beceriksizler tarafından yönetilmeyi hak etmiyor. Bu saçmalığa bir son vermelerini bekliyoruz” şeklinde tepkileri ifade etti.
 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER