© Malatya Haber

Malatya bu alt-üst yapıyla mı Büyükşehir Olacak?

Malatya Sanayici ve İşadamları Derneği (MASİAD) Başkanı İbrahim Güngör, “Malatya’nın büyükşehir’e alt-üst yapısıyla hazır olmadığını ve bölgedeki sıradan illerden olduğunu” söyledi.
 
MİLLETVEKİLLERİ KENDİLERİNE GÖRE ÇALIŞIYORLAR

Malatya’nın bürokraside yeteri kadar temsil edilmediğini ve milletvekillerinin yetersiz olduğunu ifade eden MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, ‘‘AK Parti’ye en çok oy veren iller arasında Malatya var. Ancak bürokraside yeteri kadar temsil edilmiyoruz. Bunu yapacak olanlar milletvekillerimizdir ama onlar kendilerine göre çalışıyorlar. Bir bakanımız olabilirdi. Bunun için çabalamadılar. Malatya’nın bir bakana ihtiyacı vardı. Malatya’da yatırım anlamında hiçbir şey yok diyebiliriz. Malatya ne tarım da ne de hayvancılıkta umduğu yerde değil’’dedi.
 
VAGON FABRİKASI ŞEKER FABRİKASI OLSUN

Malatya’daki atıl şekilde duran vagon fabrikasının açık cezaevi yapılmasının yanlış olacağını ileri süren,Başkan Güngör “Şuanda açık cezaevi yapılması için uğraşılıyor.Bu çok yanlış. Artık vagon fabrikasının tekel ve şeker fabrikalarından bir farkı kalmayacaktır. Sözde cezaevini şehrin dışına almak için çabaladılar ama büyükşehir olduktan sonra vagon onarım fabrikasının bulunduğu alan şehrin içinde oluyor. Yani cezaevi yine şehrin içerisinde olacak.”şeklinde konuştu.
Güngör sözlerini şöyle sürdürdü: ‘‘Vagon Onarım Fabrikası için uzun süre uğraştık. Fabrika için fizibiliteler yapıp, Sanayi Bakanımıza ilettik. Milletvekillerimize dosya sunduk. Öznur Çalık, yaptığımız çalışmaya çok sıcak baktı. Vagon Onarım Fabrikası bizim için olmazsa olmazlarımızdan bir tanesidir demişti. Öneri hazırlayıp fikirlerimizi beyan ettik. 3 kişi olarak bu işe başladık ve vagon onarım fabrikasını tekrar faaliyete geçirmek için elimizden geleni yaptık. Biz bu türlü çalışmalar içerisindeyken, İspanya ile görüşüldü. Vali beye sorduğumuzda ise ortaklık düşündüklerini söylediler. Daha sonra İspanya’dan bir heyet geldi. Ankara’dan Müsteşarlıktan iki kişi geldi. Bir hafta boyunca günü birlik toplantılar yapıldı. Vali Bey ile tekrar görüştük. İspanya heyeti farklı bir teklifle gelince vali bey bizlerin teklifine sıcak bakmadı. Şuanda açık cezaevi yapılması için uğraşılıyor. Bu çok yanlış. Artık vagon fabrikasının tekel ve şeker fabrikalarından bir farkı kalmayacaktır. Adalet Bakanımız geldiği zaman Anemon’da bir toplantı yaptık. Daha sonra işadamlarımızla görüştüğümüzde cezaevini Akçadağ’a, Adalet Sarayını da Beylerderesindeki Köy Hizmetleri biriminin olduğu yere yapılacağını söylediler. Biz MASİAD olarak çok uğraştık ama son durum bu. Sözde cezaevini şehrin dışına almak için çabaladılar ama büyükşehir olduktan sonra vagon onarım fabrikasının bulunduğu alan şehrin içinde oluyor. Yani cezaevi yine şehrin içerisinde olacak. Malatya ekonomisinin en büyük gelir kaynaklarından olan Tekel satıldı, şeker tam olarak faaliyette değil. Vagon Onarım Fabrikası’nı açık cezaevine çevireceklerine şeker fabrikası alanı olarak kullanabilirlerdi. Artık elimizde bir kayısı kaldı ama o da bu sene para etmiyor. Fiyatlar iyice düştü. Satılmıyor diyebiliriz.’’dedi.
 
BELEDİYECİLİK KALDIRIM YAPMAKLA OLMAZ

Malatya’nın büyükşehir’e alt-üst yapısıyla hazır olmadığını ve bölgedeki sıradan illerden olduğunu söyleyen Güngör ‘‘Biz büyükşehir olmaya hazır değiliz. Ne alt ne de üst yapısıyla hazır değiliz. Sıradan bir il durumundayız. Şanlıurfa’nın seviyesinde bile değiliz. Neredeyse Adıyaman bizimle yarışıyor. Elazığ bile ileride gözüküyor. Bölge müdürlüklerinin çoğu Elazığ’a gitti. Belediyecilik ise şehre kaldırım, yol ve düzenleme yapmakla bitmiyor. Şehrimizi dışarıya açmamız gerekiyor. Belediye çöp alıyor, yolları temizliyor, yol yapıyor, kaldırım yapıyor; bunlar zaten belediyenin asli görevleridir. Malatya Belediyesi ile MASİAD’ın öyle çok önemli çalışmaları yok ama bu ileride sorun yaratabilir. Biz belediye ile çok daha güzel işlere imza atmak isteriz. Belediye üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının hep birlikte adım atması gerekiyor. A başkanı da gelip geçicidir, B başkanı da…Kalan ildir. Ne hizmet yaptıysa kalıcı ve güzel olmalıdır. Belediye yollar arasındaki bağlantı sıkıntısını hala çözemedi. Belli bir yerde kümelenmişiz, açılamıyoruz.’’ifadesinde bulundu.
 
BU ŞEHİRDE ETKİN MUHALEFET YAPILMIYOR

2013 yılının Ocak ayında yapılması planlanan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için aday çıkarmayacaklarını da söyleyen Başkan Güngör ‘ MASİAD’ın 60’a yakın üyesi bulunuyor. 1991 yılında kuruldu. 3 yıldır bu görevdeyim. Biz MASİAD olarak siyaset yapmıyoruz. Seçim zamanlarında bile siyaset konuşmuyoruz. Her siyasi partide üyelerimiz bulunuyor. Tabi herkesin siyasi düşüncesi vardır ama biz yansıtmıyoruz. Sanayicimizin sorun ve sıkıntılarını ilgili birimlere iletiyoruz. Yerelde ve genelde bazı sivil toplum kuruluşlarımız(STK) hükümete yakın çalışıyor. Biz pek yakın değiliz. Siyasete uzak değiliz, karşı değiliz. Sadece işimizi yapıyoruz. Sorunsuz çalışıyoruz. Açık konuşmak gerekirse Malatya’da muhalefet görevini yapıyor ama eksiklikleri var. Fazlalığı yok. İktidar muhalefet partilerini dikkate almıyor. Bu şehirde etkin muhalefet yapılmıyor. Muhalefet beyaz olana siyah demek değildir. Ticaret ve Sanayi Odası’na aday çıkarmayacağız.’’şeklinde konuştu.
Malatya Sürmanşet

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER