Malatya Esenlik İflas'a Doğru! Bir Şube Daha Kapatıldı!
MALATYAMalatya Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Esenlik A.Ş. şubeleri tek tek kapatmaya devam ediyor.
Geçtiğimiz günlerde Malatya City AVM’de bulunan şubeyi kapatan Esenlik A.Ş. bir diğer şubesi olan Yeşiltepe Esenlik Market’in kapısına kilit vurdu. Tektut bölgesinde 2013 yılında hizmete giren şubenin kapatılması akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Semt sakinlerinden aldığımız bilgilere göre bu semtteki yerin kira olmadığı Esenlik A.Ş. ye ait olduğu öğrenildi. Kapatmaya gerekçe olarak zarar ettiğini öne süren Esenlik A.Ş. yönetimini semt sakinleri yalanladı. Duyarlı vatandaşlar “Esenlik gibi bir marketin burada zarar etmesi akla mantığa uymuyor. Malatya’nın market zinciri konumundaki bir şirket kendi mülkiyetinde nasıl zarar edebilir ki? Kira derdi yok bir şey yok. Ha şunu deseniz amenna derim. Fiyatlar çok yüksekti. Kaç defa yöneticilere şikayet edilse de, onlar inkar edip pahalı olmadığını söylemişler.” Dedi.
BİR ŞUBE DAHA KAPATILDI!
Haber Merkezimize yapılan ihbarda bir kaç ay içinde kapanan 3. şube belli oldu. İhbar'da "Esenliğin Kozkökü şubesi (Tekmezar devamı, Ferhadiye mah. Evliyaoğlu sokakta) geçen ay kapatıldı." bilgisi paylaşıldı
Esenlik A.Ş.. ile ilgili yazdığımız tüm haberlerde zararın boyutunun her geçen gün arttığını ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in bu gidişe dur demediği sürece bu kurumun iflasın eşiğine geleceğini aylar öncesinden belirtmiştik.
Polis kantininden alınan Ülker markalı bitter çikolata 37 liradan satılırken, aynı ürünün Esenlik marketlerde 50 liranın üzerinde satılması akıl alır gibi değil.
Malatya Belediyesi eski başkanlarından Yüksek Mimar Ahmet Münir Erkal’in piyasa fiyatlarını dengede tutmak için kurduğu Esenlik Marketler, bugün Malatya’nın en pahalı marketleri haline geldiği gibi bir çok sabıka dosyası olan Şizofren hastası olduğu iddia edilen ehliyet ve liyakattan yoksun Veysel Tay isimli şahsa teslim edilmesi bu şehrin geldiği içler acısı durumu ortaya seriyor.
Öte yandan bazı kaynaklar Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in bu isme gebe olduğunu ve görevden almasının imkansız olduğunu öne sürüyor. Nasıl bir bağlantı ve mecburiyet varsa bu işin sonu büyük bir zarara doğru ilerliyor.
İlginizi Çekebilir