Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin leğenli çözümü alay konusu oldu
ÖZEL HABERMalatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın makamının bulunduğu camlı çatı yağmura dayanmadı ve yağmur sularına teslim oldu.
BÜYÜKŞEHİR’DE LEĞEN DÖNEMİ
Servet Alçınkaya'nın haberine göre Malatya Büyükşehir Belediye binası,15 dakika sağnak yağmura teslim oldu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın makamının bulunduğu camlı çatıdan yağmur suları direk içeri girdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi güvenlikleri suları temizlemek için hummalı bir şekilde çalıştılar. Suların etrafa dağılmaması için kovalar bırakan güvenlik görevlileri, yağmur suyunun kovaları doldurması nedeniyle Büyükşehir Belediye binasının zeminine yayıldığı ve güvenlik personelinin ellerinde paspaslarla suları kovalara ve leğenlere doldurdukları gözlendi.ÇATI NEDEN YAPILMIYOR?
Öte yandan Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden aldığımız bilgiye göre Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın makamının bulunduğu camlı çatının 2 – 3 kere tadilat yapıldığı, ama yağmur suyunun aktığı yerin 3 farklı katmandan oluştuğu için yağmur suyunun binanın içerisine girmesine mani olmadıklarını belirttiler. Büyükşehir yetkilileri, yağmur suyunun büyükşehir binasının içine girmemesi için binanın mimarı Ahmet Vefık Alp’in izin vermesi yani telif hakkı için 100 bin lira civarında telif hakkı ödemesi, daha sonra da çatının tamamen kaldırılarak tek bir yapıya kavuşturulması gerektiğini belirttiler. malatya haberİlginizi Çekebilir