© Malatya Haber

İşte AK Parti Malatya'da Planları Patlayan O İsim!

AK Parti Malatya Teşkilatında neler dönüyor? Anlamak için filozof olmak gerekiyor. Gün geçmiyor ki garip bir haber daha vermeyelim. İşte meşale süsü verilen olayların kimin ekseninde döndüğü analizi!

Geçtiğimiz günlerde yayınladığımız ve büyük ses getiren haber olan “Malatya Büyükşehir Belediyesi’nde Akıl Almaz Skandal Olaylar” başlıklı gelişmenin ardından parti kaynaklarından bizi ve kamuoyunu adeta ters köşe eden yeni bilgiler geldi. 

Battalgazi Belediye Meclis Üyeleri Ali Ekinci ve Ramazan Ayhan arasında Malatya Büyükşehir Meclisi Başkan Vekilliği seçimi yapılmış, AK Parti grubu bu seçimde muhalefet oylarını hesaba katamadığı için ters köşe olmuş ve Ramazan Ayhan yerine Ali Ekinci seçilmişti. 

MEŞALE DEĞİL, BASRİ KAHVECİ’NİN PLANI!

AK Parti kaynakları bu haberin ardından Meşale’nin daire başkanlıkları, müdürlükler ve diğer birimler için bastırdıklarını yabana atmamakla beraber bu olayda sanılanın aksine Meşale’nin dahili olmayıp, AK Parti Battalgazi İlçe Başkanı Basri Kahveci’nin planı olduğu iddia edildi. Kendi partilerinin Büyükşehir Başkanı Selahattin Gürkan'ın aday gösterilmemesinden dolayı neredeyse davul zurna çaldıracak olan Kahveci'nin, Sami Er ismine sevinmesinin nedeni git gide daha çok netleşmeye başlıyor. 

Geçtiğimiz hafta AK Parti İl Başkanlığına Basri Kahveci’yi önereceklerini yazdığımız haber ile bağ kuracak olursak hiç de mantıksız değil. Adam hem il başkanlığı hem de Malatya Büyükşehir Belediye meclisinde başkan vekilliği için yardımcısı Ramazan Ayhan’I yollayıp tüm hakimiyeti ele geçirmeye çalışması pek hayal ürünü gibi görünmüyor.  Yeşilçam’ın unutulmaz efsane sinema filmi olan ve başrollerinde Malatyalı sinema oyuncusu olan İlyas Salman’ın olduğu “Çiçek Abbas” filminde, minibüsü olan Şakir’e rakip olan Abbas’a Şakir’in “Ne Çabuk Bitirim Oldun Be Anam” repliğini anımsatan olay ilk ayağında başarısızlıkla sonuçlandı. Şimdi sıra il başkanlığı ayağını bozmaya geldi. 

AK PARTİ MALATYA TEŞKİLATI ADETA MATRUŞKAYA DÖNDÜ!

AK Parti Malatya il teşkilatının uzun dönemdir ikiye bölündüğünü, Öznurcular ve diğerleri olmak üzere, hatta diğerlerinin de kendi aralarında bölündüğünü uzun süredir yazıyorduk. Bu seçimin ardından görüldü ki, kimin kimde üstünlüğü var, gücü yetiyor yada lafı geçiyor inanın belli değil. Dağınık görüntü de herkes bir ucundan tutup geleceğimi nasıl garantiye alırımın muhasebesini yapar duruma gelmiş. Rusların meşhur kadın figürlü tahta bebeğini duymuşsunuzdur. İçini açtıkça bir küçük bebek daha çıkıyor. AK Parti’nin durumu tamda bundan ibaret. Deştikçe bir şey daha çıkıyor. Meşale diyorsun ters köşe eden farklı bir grup çıkıyor. Hatta bazı meşalecilerin “bunlar bizim adımızı kullanıp işini yürütüyorlar” dedikleri de kulaklarımıza geliyor. 

Eski Milletvekili Emekli Öznur Çalık’ın yeni başkanlık adayının Basri Kahveci olma olasılığı düşük olmakla birlikte şimdilik bir kenarda beklesin bakalım… 
    

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER