© Malatya Haber

FKA, 13 Milyon TL tutarında hibe verecek

Fırat Kalkınma Ajansı, TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçirmek amacıyla 07.11.2012 tarihi itibariyle 2013 Yılı “İhracat ve Yenilikçilik”  ve  “Yerelde Ekonomik Gelişme” Mali Destek Programlarını başlatmıştır.

Programlar kapsamında bölgeye aktarılması planlanan kaynak miktarı ¨ 13 Milyon  olup, desteklenecek projelerle yaklaşık ¨ 30 Milyon  yatırım gerçekleştirilmesi öngörülmektedir.  Söz konusu programlara başvuru kabulü 21.11.2012 – 18.01.2013 tarihleri arasında,internet üzerinden gerçekleştirilecek olup, programlara ilişkin özet bilgiler aşağıda verilmiştir.

Bilgilerinize sunarız.

Değişen ve Gelişen bir Malatya  için el  ele...

 İHRACAT VE YENİLİKÇİLİK MALİ DESTEK PROGRAMI

Programın Amacı

Programın amacı, işletmelerin ihracat ve yenilikçilik yeteneklerini geliştirerek TRB1 Bölgesi'nin rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlamaktır.

Programın Öncelikleri

Bölgedeki işletmelerin; •İhracata yönelik tasarım, üretim ve test yeteneklerinin geliştirilmesi•İhracata yönelik pazarlama ve kurumsal yeteneklerin geliştirilmesi•Yeni ürün geliştirme ve Ar-Ge yeteneklerinin güçlendirilmesi

Uygun Başvuru Sahipleri

Program kapsamında uygun başvuru sahibi veya ortağı olabilecek kurum ve kuruluşlar şunlardır.•KOBİ’ler•Gerçek Kişiler

Destek Tutarı ve Oranı

Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı ¨8.000.000 ’dir. Her bir başvuru için verilecek toplam destek miktarı asgari ¨50.000  ve azami ¨450.000  olabilecektir. Program kapsamında her bir proje bütçesinin en az ‰20’i, en fazla ise ‰50’si hibe olarak desteklenebilecektir.

  
Proje Süresi ve Uygulama Alanı Azami proje uygulama süresi 9 aydır. Projelerin Bingöl, Elazığ, Malatya veya Tunceli ilinde uygulanması gerekmektedir.  YERELDE EKONOMİK GELİŞME MALİ DESTEK PROGRAMI

Programın Amacı

Programın amacı, TRB1 Bölgesi'nde görece az gelişmiş yörelerde ve kırsal alanda kapasite artışı, ürün çeşitlendirme ve modernizasyonu destekleyerek bölge içi gelişmişlik farklarının azaltılmasına katkı sağlamaktır.

Programın Öncelikleri

İmalata yönelik işletmelerin kapasitelerinin geliştirilmesi• Turizmin geliştirilmesi •Tarımsal üretimin modernizasyonu

Uygun Başvuru Sahipleri

  Program kapsamında uygun başvuru sahibi veya ortağı olabilecek kurum ve kuruluşlar şunlardır.•KOBİ’ler •Birlikler ve Kooperatifler (Ana faaliyeti tarım, turizm veya imalat olanlar) •Gerçek Kişiler

Destek Tutarı ve Oranı

Program kapsamında desteklenecek projeler için tahsis edilen toplam kaynak tutarı ¨5.000.000 ’dir. Her bir başvuru için verilecek toplam destek miktarı asgari ¨30.000  ve azami ¨ 300.000 olabilecektir. Program kapsamında her bir proje bütçesinin en az    ‰20’si, en fazla ise ‰50’si hibe olarak desteklenebilecektir.

Proje Süresi ve Uygulama Alanı

Azami proje uygulama süresi 9 aydır. Projelerin Bingöl, Elazığ, Malatya veya Tunceli ilinde uygulanması gerekmekte olup, öncelik alanlarına göre aşağıda açıklanan ilave kısıtlar bulunmaktadır.

 NOT:1 İmalata yönelik işletmelerin kapasitelerinin geliştirilmesi önceliği için;

Elazığ ve Malatya merkez ilçe belediyelerinin sınırları içinde kalan alanlarda, Elazığ 1. OSB ve Hayvan Ürünleri OSB, Malatya 1. ve 2. OSB ve Öz san Sanayi Sitesinde uygulanmak üzere sunulan projeler kabul edilmeyecektir.

 
NOT:2 Turizmin geliştirilmesi önceliği için; Ajans tarafından hazırlanan TRB1 Bölgesi Sürdürülebilir Turizm Stratejisi ve Eylem Planı’nda yer alan önemli turizm değerleri ile ilişkilendirilebilecek alanlar, bölgemizdeki kültür ve turizm koruma ve geliştirme bölgeleri ve turizm geliştirme merkezleri       dışındaki bölgelerde uygulanmak üzere sunulan projeler kabul edilmeyecektir.

 
NOT:3 Tarımsal üretimin modernizasyonu önceliği için;
 Elazığ ve Malatya merkez ilçe belediyeleri sınırları içinde kalan bölgelerde uygulanmak üzere sunulan projeler kabul edilmeyecektir.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER