AK Parti'den Kovulan O İsim MÜSİAD Malatya Şubesine Kapak Attı!
MALATYAMalatya'da MÜSİAD Şubesi ve AK Parti arasında garip ve tuhaf ilişkiler şaşırtmaya devam ediyor.
MÜSİAD Şube Başkanı Yunus Akçin ve yönetimi 16 Temmuz 2024 tarihinde yerel basın mensuplarıyla bir araya gelmiş ve AK Parti'nin Malatya'daki 20 yılını eleştirmişti.
AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcıları Enis Aydoğan ve Ekrem Dağ'ın damadı Barış Yılmaz, partilerine yapılan bu eleştiriyi hiç bir tepki vermeyerek kuzu kuzu dinlemiş ve ardından toplantıdan ayrılmıştı.
Kamuoyu o dönem AK Parti Malatya il başkanı Namık Gören'den bir açıklama beklerken, o yine kayıplarda ve sessiz kalmayı tercih etmişti. Malatya’nın Türkiye’nin en büyük 28. şehri olarak köklü tarihiyle önemli bir kültürel ve sosyal mirasa sahip olduğunu ifade eden MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin, “Ancak, böyle bir güzide şehrin ekonomik durumu içler acısı bir hale gelmiştir. Malatya, yıllardır ekonomik gelişim noktasında önemli bir mesafe kaydedememiştir. Türkiye’nin milli gelir sıralamasında 62. sırada yer almaktadır. Bunun birçok nedeni vardır. Bir şehri geliştiren, şehrin yetkili organları, belediye başkanları, Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası ve Sivil Toplum Kuruluşlarıdır. Bu yetkili organlar, şehrin gelişimine asıl katkıyı sunanlar olmalıdır. Ancak Malatya, bu anlamda büyük talihsizlik yaşamış, son 20 yılda görev alan yerel yöneticiler ve STK başkanları, şehrin gelişimini sağlayamamıştır” demişti.
O İSMİ KENDİSİNE YARDIMCI YAPTI!
Bir önceki AK Parti Malatya İl Başkanı Namık Gören’in yardımcılığını yapan ve eleştirilerin odağındaki isim Enis Aydoğan’ın yeni adresi MÜSİAD Malatya Şubesi oldu.
Birkaç gün önce Malatya Valisi Seddar Yavuz’u ziyaret eden MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin ilginç bir not paylaşarak bu görevi kamuoyuna duyurdu.
Malatya Valimiz Sayın Seddar Yavuz’u, Başkan Yardımcım Enis Aydoğan ile birlikte ziyaret ederek şehrimize ve iş dünyamıza dair istişarelerde bulunduk. Nazik kabulleri ve değerli görüşleri için kendilerine teşekkür ediyoruz.
BAŞKAN ALİ BAKAN'DAN MÜSİAD'A ZİYARET
MÜSİAD Malatya Şubesi ile AK Parti arasında yaşanan gergin süreç, bugün yapılan ziyaretin ardından normalleşmeye girdi. Bir dönem önceki il başkan yardımcısı Enis Aydoğan'ın bu ziyaret esnasında olmaması dikkatlerden kaçmadı. Göreve geldiği günden bu yana bir takım problemleri ortadan kaldırmaya odaklanan AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, bu ziyaret için sosyal medya hesabından şu notu paylaştı.
Yeşilyurt İlçe Başkanımız Ramazan Yaylacı ve Battalgazi İlçe Başkanımız Basri Kahveci ile birlikte, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Yunus Akçin ve yönetimini ziyaret ettik. Nazik ev sahipliklerinden dolayı değerli dernek başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar ve kolaylıklar diliyorum.
İlginizi Çekebilir