AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan'a İkinci Dalga Operasyon!
MALATYAAK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan’a yönelik saldırılar gelmeye devam ederken, ilginç bir detay dikkatlerden kaçmadı.
Önceki gün AK Parti Malatya Ocak ayı İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda söz alan AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan’ın “AK Partiden önce insanımızı kültürsüz, birikimsiz ve akılsız olarak nitelendiren zihniyeti, liderimiz yok ederek 20 yılda ülkeyi değiştirip, dönüştürdüğü” sözü, Malatya Sonsöz Gazetesi’nin sol görüşlü olduğu iddia edilen ve ortalığı karıştıran ismi Belgizar Abiri Şimşek isimli trol tarafından çarptırılarak ve maksadından kopararak “Öyle ki, AK Parti öncesini Bakan, ‘kültürsüz, birikimsiz, akılsız’ olarak nitelendirerek hayretlere düşürdü. AK Parti öncesi toplumu adeta ‘yok saymanın’ ağır ithamını dinlerken Bakan’nın bu talihsiz açıklamalarını toplamak yine AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e kaldı. “ şeklinde servis etti.
İşin ilginç tarafı ise Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in açıklamaları toplayacak bir şey yapmayarak sadece hizmetlerini anlatması, dikkatleri Malatya Büyükşehir Belediyesine ve gereksiz bir şekilde Başkan Sami Er’i daha öne çıkarma eylemi olarak algılandı.
AYNI KAYNAK, AYNI KİŞİ, AYNI AMAÇ, AYNI TARİH
04 Ocak 2026 tarihinde Kartel Medya ve Sonsöz Gazetesinin internet sitesinde yukarıdaki kasıtlı saldırıyı planlayan trol, Belgizar Abiri Şimşek, AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan’ın gideceği yada değişeceği öne sürüldü.
İki adreste ortak ve eş zamanlı yayımlanan bu haber’in hangi kaynaktan servis edildiği tartışılmaya başlandı. Şeytanın avukatlığını yapmak gibi olmasın ama bu içeriklerin Malatya Büyükşehir Belediyesi içerisinden olma olasılığı kulislerde konuşulanlar arasında.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in Nuh Boyraz ismini getirmek için ciddi bir çalışma içerisinde olduğu iddia ediliyor.
AK Parti, birilerinin siparişi ile il başkanı yada vekil atamıyor. Ali Bakan gibi siyasete ömrünün yarısını vermiş bir isim bu şekilde troller ve servis edilen zırvalıklarla yıkılmaz. Bu girişimler İl Başkanı Bakan’ın tabiri ile “Partimiz sayesinde o koltukta oturan” kim olursa olsun zarar verir. Tekrar toparlanan AK Parti Malatya Teşkilatına şer güçlerinin nifak tohumları serpmesi, kabul edilebilir bir şey değildir. Siyaset gerginliği ve huzursuzluğu sevmez. Ayak oyunları oynayanları hiç barındırmaz. CHP’li Faik Öztrak'ın Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ’a dediği gibi “içeri girerken, 'dikkat edin yerler kaygan burada” sözü de AK Parti için geçerliliği yokken, ayak kaydırma faaliyetleri son derece beyhudedir.
AYNI TROLLER GEÇMİŞTE DE BU İŞLERİ YAPMIŞTI!
Trol Belgizar Abiri Şimşek ismi, MHP’li Samanlı'ya yapılan haberde de anılmıştı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) MYK Üyesi Mesut Samanlı’nın yıllar önceki bir davasını temcit pilavı gibi ısıtıp gündeme getirmişlerdi. Duvar isimli internet sitesinden yayınlanan haberi Ferhat Yaşar isminde birinin paylaşması üzerine yaptığımız araştırmalar neticesinde, O dönem Malatya Söz Gazetesinde çalışan, şimdi Kartel Medya Çiğköfteci İsmet ağabeyi tarafından Malatya Büyükşehir Belediyesine yerleştirilen Ferdi Durdu ve Kankası Belgizar Abiri Şimşek tarafından servis edildiği iddia edilmişti.
İlginizi Çekebilir