© Malatya Haber

488 Bin insan'a bir hastane olur mu ?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba  Malatya ve Beydağı Devlet hastanelerinin kapatılmasının Malatya’da  çok büyük problemleri beraberinde getireceğini belirterek “488 Bin kişinin il merkezinde yaşadığı bir şehirde 1 hastanenin ihtiyacı karşılayacağını söylemek, halkla alay etmektir” dedi.CHP Milletvekili Ağbaba, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ tarafından yanıtlanması isteği ile TBMM Başkanlığına bir soru önergesi sundu. Ağbaba önergesinde  “Malatya İlinde bakanlığınıza bağlı, Malatya Devlet Hastanesi ile Beydağı Devlet Hastaneleri TOKİ’ye devredilmiş olup, TOKİ tarafından bu iki  hastane yerine Şeker Fabrikası arazisine yeni bir hastane yapılmaktadır. Ancak Malatyalılar iki hastanenin kapatılarak yerine 1 hastane yapılmasına tepkilerini değişik platformlarda dile getirmektedir” dedi.
NEDEN BU TASARRUFA GİDİLDİ? Veli Ağbaba, Bakan Akdağ’a “Malatya Devlet Hastanesi ve Malatya Beydağı Devlet Hastanelerinde çalışan personelin mesleklerine göre sayıları ne kadardır? Malatya Şehir Hastanesi ismi verilmesi planlanan yeni açılacak hastanede mesleklerine göre kaç personel çalıştırılması planlanmaktadır? Türkiye’de başka hangi illerde 2 hastane TOKİ’ye devredilerek yerine 1 hastane açılması uygun görülmüştür? Böyle bir örnek yok ise, Malatya’da neden bu şekilde bir tasarrufa gidilmiştir?” sorularını yöneltti.
HEM HASTANE SAYISI ,HEM YATAK SAYISI DÜŞTÜ Malatya’nın büyükşehir yapılacak 13 ilden biri olduğunu belirten Veli Ağbaba’nın diğer soruları şu şekilde; 757 Bin nüfuslu bir şehirde 1 hastanenin ihtiyacı karşılayacağı düşünülmekte midir? Yeni yapılan hastane şehrin batı bölgesinde yer almaktadır. Kentin doğusunda yaşayan binlerce kişinin mağduriyeti düşünülmüş müdür? Böyle bir karar alınırken, o kentin başta tabip odası olmak üzere , STK’lardan, odalardan görüş alınmış mıdır? Şehrin batısında yer alan Malatya Devlet Hastanesi’nin TOKİ’ye devrinden vazgeçilmesi düşünülmekte midir? Her iki hastanenin toplam yatak kapasitesinin yeni açılacak hastanenin yatak kapasitesinin üzerinde olduğu belirtilmektedir. Hem hastane sayısının ikiden bire indirilmesi, hem de yatak kapasitesinin azalması Malatya’da sağlık alanında çok büyük sıkıntıları beraberinde getireceği düşünülmemekte midir? Mağduriyetlerin ve sorunların önüne geçilebilmesi için bir Bakanlığınız tarafından bir çalışma yapılması düşünülmekte midir?” 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER